Holland kapcsolatunk

holl10
holl10 holl10
holl9
holl9 holl9
holl11
holl11 holl11
holl4
holl4 holl4
holl6
holl6 holl6
holl1
holl1 holl1
holl8
holl8 holl8
holl2
holl2 holl2
holl12
holl12 holl12
holl3
holl3 holl3
holl5
holl5 holl5
holl7
holl7 holl7

 

 

Holland vendégek az iskolában.

Tavasszal az iskolánk igazgatója villámlátogatáson volt Hollandiában a Marnix-Dordrecht iskolában, ahol egy meghívót is átadott egy őszi látogatásra.
Erre került most sor. Vendégeink megismerték iskolánkat, a tanulókat és kollégákat. Elismeréssel szóltak az iskolánkban folyó munkáról.
2008. november 6-án este érkeztek. November 7-ét kora délutánig az iskolában töltötték. Az együttlétet áhítattal kezdtük, folytattuk az iskola bemutatásával, majd tanítványaink előadták az 1956. október 23-ra készült műsort. Vendégeink érdeklődéssel figyelték, hiszen náluk is tananyag a történelem órákon. Sok korabeli felvételt ismertek már.
Ez után megnéztünk egy angol és egy egyházi ének órát, egy-egy gimnáziumi osztályban.
Majd közös beszélgetésre ült le a vendégekkel a tanári kar. Sok közös témánk volt. A beszélgetések végére, egy tavaszi viszontlátogatásban egyeztünk meg. A beszélgetés-ismerkedés folytatódott a közös ebéd alatt is.
A délutánt a Biblia Múzeumban töltöttük. Felemelő érzés volt mindannyiunk számára a régi, 15-16. századi Bibliák között poroszkálni. A napot egy csodálatos zeneakadémiai hangversennyel folytattuk. Erkel Ferenc születésnapja alkalmából magyar est volt, így ízelítőt kaphattak a magyar zenevilágból. Részleteket hallhattunk egy-egy Erkelt, Liszt, Bartók és Kodály műből. A zenekar külön ajándéka volt, hogy eljátszották a magyar Himnuszt. Vendégeink számára felejthetetlen este volt.
A napot egy esti városnézéssel zártuk. A kivilágított város fényképezése közben talán megérezték, miért vagyunk olyan büszkék országunkra, fővárosunkra.
A sétát szombaton délelőtt a Budai Várnegyed utcáin folytattuk. Elbűvölte őket a csodálatos panoráma. Megismerhettek egy szeletet a magyar kulturális és történelmi értékekből.
A maximális megelégedettségük biztos alapja lehet egy jövőbeni együttműködésnek.
Jó hangulatban váltunk el vendégeinktől, egy tavaszi viszontlátás reményében.

Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium