Hollandok látogatása 2012

229
229 229
147
147 147
415
415 415
317
317 317

 

A holland látogatás

December 11-én délelőtt 11 órakor érkezett meg a várva várt holland csapat a Liszt Ferenc reptérre. Az összeborulás után mindenki hazatért saját családjához.
A nap hátralévő részét mindenki pihenéssel töltötte együtt a családdal.

A másnap reggelt az iskolában kezdtük, majd a budai várba indultunk, ahol elénk tárult Pest panorámája. Bementünk a Mátyás Templomba is megcsodálni a templom szépségeit és felfedezni a titkait. A fáradtságos séták után a nap fénypontja a meglepetés bowling volt, ahol vidáman zárhattuk a napot.

Csütörtökön a tanulás után pár pihentető órát tölthettünk el a Széchenyi fürdőben. A hollandok többször is megjegyezték, hogy kedvenc programjaik közé tartozott a feltöltődést kínáló fürdőzés.

Rögtön másnap megtekinthettük a Szent István téren a Bazilikát, amely elénk tárta a neoreneszánsz építmény minden rejtelmét. Következő állomásunkon a Parlament csodás világát mutathattuk be. Rövid utazás után megérkeztünk a fantasztikus Láthatatlan Kiállításra, ahol a holland csoport külön holland anyanyelvű idegenvezetővel járhatta be a kiállítás termeit. Ez a nap megért egy havannát!

Szombaton az esztergomi Bazilikába utaztunk, de mivel az eső elmosta a visegrádi bobozásunkat, ellátogattunk a szentendrei Marcipán Múzeumba. A városnézés után mindenki hazatérhetett meleg otthonába.

A vasárnap a családról szólt, ezen a napon templomba mentünk és megismertettük a holland diákokkal saját gyülekezetünket.
Az utazás előtti utolsó nap az ajándékok vásárlásának napja volt. Az Árkád volt ennek tökéletes helyszíne, majd a nap befejező pontja a karácsonyi koncert volt, ahol a holland diákok és tanárjaik mutatták be iskolánknak az országuk „becses" kincseit.
Az utolsó délelőttöt az összepakolással és búcsúzással töltöttük. Ezek után mindenki kivitte autóval a vendégét a reptérre, ahol fájó szívvel engedtük őket haza.
Reméljük, hogy mindenki felejthetetlen, élményekkel dús hetet zárt.

A beszámolót készítette: Sebők Franciska és Ravasz Édua

Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium