Áldás, békesség!

Ferkóné Pávai Réka vagyok, ének-zene szakos tanár, a leendő 5.a osztályfőnöke.

2000-ben diplomáztam a kolozsvári Zeneakadémián zenetudományi és zenepedagógia szakon. 2003-2005-ig a moldvai csángómagyar oktatási programban tanítottam, ahol a gyerekek hivatalosan csak román oktatásban részesültek. Az ott töltött idő alatt nemcsak a magyar nyelv rejtelmeibe vezettük be a gyerekeket, számtalan szabadidős tevékenységet, elfoglaltságot szerveztünk nekik (kézműves foglalkozás, népdal- és néptáncoktatás, színjátszókör, kirándulás), kicsit részévé váltunk életüknek. Ők is tanítottak, általuk lett igazán erős az Istenbe vettem hitem.

Gyerekeim születése után egy ideig más területen dolgoztam.

2013-ban kerültem a zuglói Széchenyi István Általános Iskolába, ahol 10 évet töltöttem el ének-zenetanárként. A szakmai tevékenységek mellett (szakóra, énekkar, furulya szakkör) osztályfőnöki feladatokat is ellátam és segítettem a Diákönkormányzat munkáját.

Munkám során fontosnak tartom a közösségépítést, tapasztalatszerzést, az élményszerű tanulást. Szeretem a kihívást jelentő, kreativitást igénylő feladatokat. A gyerekekkel szívesen veszek részt iskolán kívüli programokon, délutáni vagy hétvégi szabadidős tevékenységeken. Öröm látni, hogy a másképp tanulás és tapasztalás miként alakítja személyiségüket, formálja gondolkodásukat.

Szeretettel várom az alsó tagozatból feljövő kisdiákokat, hogy elinduljunk a közös úton.

„Legyetek jó fák, és teremjetek jó gyümölcsöt.”

Máté /12:33/