Tisztelt Szülők!

A „Kárpát-medencei Református Közoktatási Alap” azzal a céllal jött létre, hogy testvéri segítséget nyújtson a rászoruló intézményeknek. Ezt az oktatási alapot évről-évre az iskolák és a tanulók adománygyűjtéséből, valamint az összegyűlt adomány mértékével megegyező összegű központi forrásból „töltjük fel”, és az egyházkerületek oktatási szakemberei általjavasolt, a Generális Konvent elnökségei által jóváhagyott célokra fordítjuk.

Tisztelettel kérem Önöket, hogy gyermeke legalább 100 forinttal járuljon hozzá bajba jutott keresztyén testvéreinken. Az osztályok gyűjtését az osztályfőnök szervezi meg. A gyűjtés kezdete november 25.  A gyűjtés határideje iskolánkban december 12. Ugyanakkor lehetőség van arra is, hogy névtelenül adományozzanak az aulában erre a célra kihelyezett gyűjtődobozba. Iskolánk minimum ugyanakkor összeget fog hozzátenni a gyerekek által behozott összeghez, melyet természetesen továbbítunk a nemes célok megvalósítása érdekében.

Idén 2019-ben a szíriai Örmény Református Egyház köznevelési intézményei számára szervezünk adománygyűjtést.

Szíriában 2011-ben polgárháború robbant ki, ami később nemzetközi konfliktusba torkollott. Az ENSZ becslései szerint 400 ezren estek már a háború áldozatául. 12,1 millió embernek kellett lakóhelyét elhagynia.

A Magyarországi Református Egyház 2016-ban vette fel a kapcsolatot a szíriai arab ajkú és örmény református egyházakkal.  A szíriai keresztyén egyházak vezetői az ország jövőjét az oktatásban látják, ezért fektetnek saját közösségeik erejét meghaladó energiát oktatási intézmények fenntartásába.

Az adományok a Damaszkuszi Keresztényiskola (Evangelical Primary School-Damascus) felújítására és eszközeinek gyarapítására fordítjuk.

„…tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk, és ne a magunk kedvére éljünk.” (Róm 15,1)

Előre is köszönöm minden egyes diákunk és a szülők támogatását, segítségét.

2019.11.28., Budapest

Madarász Levente

igazgató