Az egyéni utazás több előnnyel is jár. Egyrészt könnyebb a gyermek saját igényeihez igazítani az utazás feltételeit, másrészt nagyobb a garancia arra, hogy az utazás 2 hete alatt a gyermek folyamatosan gyakorolja az adott idegen nyelvet, mert nem lesz körülötte 10-15 csoporttárs, akikkel esetleg sokat beszélne magyarul. Ugyanakkor az utazás közben szinte biztos, hogy együtt fog utazni más magyar diákokkal, hiszen ugyanebben az időszakban csaknem 100 ezer magyar diák fog azonos úticéllal útra kelni. A megérkezéstől a hazaindulásig pedig a választott nyelviskola fogja ellátni a teljes körű felügyeletet 2 héten át, 24 órában.

Az egyéni utazással kapcsolatban a következő lépések fontosak:

1.a) Most a téli szünetben a www.knyp.hu honlapján böngésszenek a KURZUSOK között, és válasszák ki azt a néhányat (3-5), amire pályáztatni szeretnék gyermeküket.

b) Ha nincs, akkor csináltassanak útlevelet a gyermeknek.

c) Ha nincs, akkor MINDENKÉPPEN csináljanak maguknak Ügyfélkaput, mert anélkül nem fogják tudni beadni a pályázatot. Az aláírásukat ugyanis elektronikusan kell hitelesíteni, és ez csak Ügyfélkapun keresztül lehetséges.

2. Amikor (kb január közepén) megnyílik az egyéni pályázóknak a regisztrációs felület (https://www.knyp.hu/hu/knyp/palyazom), akkor regisztráljanak gyorsan.

3. Amikor (kb február közepén) megnyílik a pályázati felület, onnantól számítva 60 napjuk van minden szülséges dokumentumot feltölteni, beírni a kurzusokat, és lezárni a a pályázatot.

A fenti lépéseket, és az összes további lépést nagyon alaposan és részletesen megtalálják az alábbi linkről letölthető Kézikönyvben (melynek 29-32 oldala NEM vonatkozik Önökre).

https://www.knyp.hu/uploads/felhasznaloi_kezikonyv_knyp_resztvevoi_felulet.pdf

Addig is kérem, készítsék fel gyermeküket arra, hogy ez a lehetőség nem nyaralás, hanem nyelvtanulás, igen kedvező, és ráadásul ingyenes körülmények között, amit kár lenne elpazarolni.